L’Educació Superior i l’agenda 2030 de Nacions Unides

Conferència internacional

L’Educació Superior i l’agenda 2030 de Nacions Unides

Quin és el rol de l’Educació Superior en l’execució dels objectius de l’Educació 2030.

L’Associació Internacional d’Universitats i la Fundació Jaume Bofill van organitzar a Barcelona la conferència internacional «La Contribució de l’educació superior a l’agenda 2030 de Nacions Unides» els passats 8 i 9 d’octubre. Aquesta trobada internacional  va oferir l’oportunitat de facilitar la participació de tots aquells que volien debatre sobre el lloc i el paper de l’educació superior a l’agenda internacional educativa així com definir les accions concretes a desenvolupar per assolir  els objectius aprovats per Nacions Unides.

L’any 2015 és un punt d’inflexió important en l’agenda internacional i especialment en l’àmbit educatiu. Han passat 15 anys des de la creació formal de la Campanya «Educació per a tothom» (Education for All, EFA) liderada per la UNESCO i la d’Objectius del Mil·leni (Millenium Development Goals) liderada per les Nacions Unides. Ens trobem davant la definició dels nous objectius internacionals a assolir d’aquí al 2030. Molts països i organitzacions de tot el món estan implicats en aquesta missió i l’Associació Internacional d’Universitats (IAU), amb el suport de la UNESCO, és la institució que representa el sector de l’educació superior, que lidera un projecte específic per a aquestes campanyes de la ONU: HHEFA – Higher Education for Education for All.

Des de la Fundació Jaume Bofill hem volgut liderar aquest debat a casa nostra, coorganitzant la Conferència Internacional i convocant especialment a la comunitat educativa catalana. Això ha permès definir el full de ruta de l’educació superior en base als objectius de l’agenda d’Educació 2030.

Més informació

IMG_8169 IMG_8165 IMG_8188 IMG_8192 IMG_8193

TwitterFacebookGoogle+LinkedInEmail

Escriu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>